Misschien ken je ‘m wel van De Wereld Draait Door of DWDD University. Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU in Amsterdam en hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van beide universiteiten kreeg hij de onderwijsprijs toegekend, mede bepaald door studenten. En dat snappen we wel, want man, wat kan die man bevlogen spreken.
Met zijn onderzoek focust hij zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Bij zijn lezing moet je een keer zijn geweest.
LEES OOK: Iedereen met een goed stel hersens zet deze spreker in
Op het puntje van je stoel
“Erik is een van de weinige docenten waarbij studenten zo goed als alle colleges hebben gevolgd. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over.” Het citaat uit het juryrapport van de VU Onderwijsprijs liegt er niet om. Het zijn diezelfde passie en bevlogenheid, naast een enorme dosis kennis, obviously, die hem zo goed tot zijn recht laten komen op het podium van jouw congres of corporate event. Boek je Erik Scherder, dan zit je publiek op het puntje van hun stoel. Mocht hij de aandacht nog wat extra willen vasthouden, dan gaat hij op een tafel staan. Of wat er dan ook binnen zijn handbereik ligt.
Een lesje breinonderhoud
Hoe onderhoud je je brein? En wat is de relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid? Het zijn enkele onderwerpen waarover Erik Scherder spreekt. Maar hij deelt ook interessante inzichten over werkstress en wat we eraan kunnen doen, net als de werking van muziek in het brein en vitaliteit op de werkvloer. Dit maakt Scherder tot een spreker waar alle organisaties wat van op kunnen steken.