Venues

Pampus biedt met Winterlicht een magische (diner)avond op een onbewoond eiland

Kom genieten op 100% fossielvrije eventlocatie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Als je jouw medewerkers of relaties op bijzondere wijze wilt belonen voor de fijne samenwerking, lees dan vooral verder. Op impacteiland Pampus (die claim mogen ze terecht maken) organiseren ze in november en december namelijk Winterlicht. 

‘Winterlicht is een culinair avontuur met een vleugje vrijheid en een flinke dot geschiedenis,’ zo staat op de website beschreven. Wie verder leest, voelt dat het zelfs nog meer is dan dat!

Winterlicht in minder dan 100 woorden

Je avond uit gaat van start op het water, op het mooie IJmeer. Een sfeervol verlicht fort en een warm gestookt paviljoen staan op het eiland klaar om het hart van jou en de andere gasten te veroveren. Met een kleine groep samen met andere bedrijven of geheel exclusief voor jouw gezelschap.Het voorgerecht wordt geserveerd in het fort. Neem daarna plaats in het paviljoen aan een mooi gedekte tafel en geniet van het hoofdgerecht en dessert. Rond de klok van tienen vaar je weer terug naar de wal onder hopelijk een mooie sterrenhemel. Conclusie: het was geweldig! 

Forteiland Pampus op de boot _ fotograaf Rien de Jager ©Rien de Jager
Forteiland Pampus - fotograaf Tony Perez ©Tony Perez
Forteiland Pampus _ fotograaf Mario Nap ©Mario Nap
Forteiland Pampus
Pampus _ eten en gitaar spelen _ Bete Photography ©Bete Photography

Waarom Winterlicht (voor jou interessant is)

De gedachte achter dit concept vinden we erg sterk. Zeven jaar geleden werd op Pampus een eigen horecabedrijf opgericht. Om in de laagseizoenen geen afscheid van het personeel te hoeven nemen, werden Zomerlicht en Winterlicht bedacht. Slim!

Nou zijn er meer ‘pop-up restaurants’ (hoewel, die naam doet geen recht aan deze culinaire ervaring), maar dit is er eentje van een andere orde. Want onbewoond eiland + prachtig fort + duurzame insteek = voer voor impact (maken). Nou zijn die eerste twee genoemde ingrediënten al interessant op zichzelf, maar we vinden vooral de duurzame visie enorm impact-versterkend werken. Plus het feit dat doordat je op een eiland zit en dus niet eerder weg kunt, je een veel sterkere onderlinge verbinding creëert.

Eerste 100% fossielvrije UNESCO erfgoed ter wereld

Elk jaar wordt een thema gekoppeld aan Winterlicht. Dit jaar is dat ‘toekomstplannen’, waarin ook de 100% fossielvrije status van Pampus aandacht krijgt. Maar ook op het gebied van koken, waarbij tijdens de diverse gangen verbinding wordt gelegd met de dingen die vroeger vooruitstrevend waren en die dat nu zijn. Zo is het niet alleen ontzettend lekker, maar ook ontzettend goed voor het milieu. 

Forteiland Pampus

Hoe je dat tijdens Winterlicht kunt proeven? Bijvoorbeeld door de inzet van Dutch Cuisine, waarin volgens het 80/20 principe wordt gekookt; 80% plantaardig, 20% dierlijk. Met daarbij veel biodiversiteit op je bord, want veel van de groenten worden op het eiland verbouwd. Ook bijzonder: het beetje keukenafval dat overblijft, wordt door de inzet van een biovergister omgezet in biogas. Kortom, ben jij op zoek naar een gave winterse activiteit met jouw medewerkers of relaties? Denk dan aan het liedje van Kinderen voor Kinderen: “Op een onbewoond eiland… daar zou ik willen zijn,” en boek een avondje Winterlicht!

Beeld: Forteiland Pampus, Mario Nap, Tony Perez, Rien de Jager, Bete Photography