Venues

Kampvuurbreak van Kontakt der Kontinenten gaat als lopend vuurtje bij meerdaagse meetings

Een fijne afronding van de avond

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

We weten het allemaal: bij het kampvuur ontstaan de meest bijzondere gesprekken. Toch wijken we voor inhoudelijke sessies vaak uit naar een binnenlocatie.

Niet bij Conferentiehotel Kontakt der Kontintenten. Althans, daar bieden ze het beste van twee werelden. Namelijk 26 uiteenlopende zalen, maar óók diverse buitenruimtes midden in de bostuin van de locatie. Eén daarvan is extra bijzonder; de kampvuurplek!

Combineer binnen met buiten

Bij Kontakt der Kontintenten stimuleren ze om gedurende jouw een- of meerdaagse bijeenkomst ook naar buiten te gaan. De bosrijke omgeving biedt daarvoor gelukkig genoeg mogelijkheden. Of je nou na de lunch een korte wandeling maakt met  jouw team of gasten, als programma-onderdeel buiten vergadert of de avond afsluit bij het kampvuur… het kan hier allemaal.

Kampvuurbreak

Laten we met die laatste beginnen, want daar worden we het meest warm van. Bij het kampvuur in de bostuin kan je zittend op boomstamzitjes en picknicktafels rond een sfeervolle én duurzame Icelander vuurtafel heerlijke marshmallows roosteren. Zonder de hinder van rook, want de Icelander brandt op propaangas; de meest schone manier van verbranding. Zo kan je verbinden in de sfeer van een echt kampvuur (inclusief blokken nephout), maar dan in een rookvrije omgeving. Inclusief prikverlichting, plaids, heerlijke borrelcones en – net uit het zicht – een koelkast met drankjes. Nice! Leuk detail trouwens; het statiegeld gaat naar de Voedselbank. Dat drinkt nog net wat lekkerder.

Tot elf uur mag er muziek gemaakt worden door bijvoorbeeld een gitarist en tot twaalf uur blijft het vuur branden. Dat maakt het de ideale plek om na een diner de avond af te sluiten, voordat iedereen zijn of haar hotelkamer opzoekt.

Kampvuurplek als breakout

Ook overdag is de ruimte in te zetten voor een breakout sessie of korte vergadering tussen de bomen. De plek  is geïnspireerd op de “Kgotla”, een traditionele overlegstructuur uit Zuid-Afrikaanse landen. Zo gebruikten stamhoofden in Botswana zo’n plek om iedereen bij belangrijke beslissingen te betrekken. Er wordt met grote aandacht geluisterd en pas als iedereen aan het woord is geweest, wordt er een weloverwogen besluit genomen.

Knopen doorhakken

Ook op andere plekken rondom Kontakt der Kontinenten kan je buiten aan de slag. Zo kan je naar de Palavarplek die wat verder weg in het bos zit verscholen. Hier kan je, zoals in Zuid-Afrikaanse landen gebeurt onder een grote baobab boom, een sessie leiden waarin beslissingen moeten worden genomen. De brown paper-roll hangt al aan de boom, dus je kunt meteen aan de slag met de brainstorm of opdracht.

Niet uit het veld slaan

Wil je liever wat actiever aan de slag gaan, maak dan gebruik van het evenementenveld voor uiteenlopende teambuilding activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan bootcamp, yoga, laserkleiduifschieten of schapendrijven. Het veld is groot genoeg, dus kom ook vooral met je eigen ideeën!

Je ziet het; er is van alles te doen, waardoor je  meerdaagse meeting super afwisselend blijft voor gasten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kringopstellingen van poefjes die bij goed weer buiten worden geplaatst en waar je vrij gebruik van mag maken. 

Kortom, organiseer jij een meerdaagse meeting of zoek je een creatieve invulling van jouw meeting. Kom dan snel langs voor een locatiebezoek bij Kontakt der Kontinenten voor gegarandeerd succes. Daar steken wij ons hand voor in het vuur… ehhh, niet echt natuurlijk!

Beeld: Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten