Venues

Singer Laren zet stappen op weg naar meer verduurzaming

Samenwerking Greenbookings belooft veel moois

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wat als je als evenementenlocatie keer op keer kijkt hoe je de locatie kunt verduurzamen en benieuwd bent wat er nog mogelijk is. Dan neem je contact op met Greenbookings. Dat is precies wat Singer Laren deed.

Het gevolg is een mooie samenwerking die hopelijk navolging krijgt bij veel andere evenementenlocaties. We gingen erover in gesprek met  Johan de Jong, sales- en accountmanager evenementen bij Singer Laren, en Fabian van Beek, mede-oprichter van Greenbookings.

Kleine stappen voor groot resultaat

De afgelopen jaren heeft Singer Laren veel kleine stappen gezet richting duurzaamheid. Zo zijn er 280 zonnepanelen op het dak geplaatst, wordt afval goed gescheiden, is er klimaatbeheersing in de zalen, is het cateringmenu gedeeltelijk vegan en staan er op het parkeerterrein elektrische laadpalen.

“Op gegeven moment zitten we aan onze max qua technische mogelijkheden om deze locatie nog duurzamer te maken. Daarom zijn we gaan kijken hoe we niet meer verduurzaming kunnen realiseren, maar waar we kunnen compenseren. Zo kwamen we bij Greenbookings uit,” vertelt Johan.

Daktuin - zaal -Singer Laren - locatie

Bewustwording op laagdrempelige manier

Meer dan 2% van alle CO2-uitstoot op de aarde wordt veroorzaakt door de evenementen- en vergaderbranche en de hieraan verbonden reisbewegingen. Dat kan en moet anders, vindt Greenbookings. De visie van deze stichting is om de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend te verduurzamen. Het doel is om vanaf 2026, samen met alle aangesloten locaties, per jaar minimaal 250.000 bomen te planten over de hele wereld om zo een deel van deze CO2-uitstoot te compenseren.

Johan: “Fabian heeft een goed doordachte visie op duurzaamheid. Daarnaast werkt hij met goede organisaties samen, waardoor het voor ons vertrouwen wekt. Sinds begin september bieden we de mogelijkheid aan opdrachtgevers om Greenbookings in hun offerte op te nemen.”

Fabian: “Het is geweldig dat Singer Laren zich heeft aangesloten. Het dient hopelijk als voorbeeldfunctie voor andere musea, theaters en eventlocaties. Juist door de laagdrempelige wijze waarop ze het aanbieden aan hun klanten. Hopelijk geeft dat ook andere locaties het inzicht dat dit ook bij hen mogelijk is. Zo komen opdrachtgevers veelvuldig met Greenbookings in contact en kunnen we zo veel mogelijk bomen planten. Op 16 december gaan we tijdens de halfjaarlijkse boomplantdag samen met opdrachtgevers bomen planten. Daar kijk ik erg naar uit.”

Blijven verduurzamen

Johan gaf al aan wat ze de afgelopen jaren al hebben gedaan om hun locatie te verduurzamen. “Dat blijven we ook nu nog steeds doen. We willen zo veel mogelijk doen om te verduurzamen, omdat we dat belangrijk vinden. Zo hebben we laatst een oplaadpunt voor e-bikes geplaatst. Alles om gasten te stimuleren met fiets naar onze locatie te komen. “

“Maar ook in de tuin zien we verandering. Na de verbouwing is de biodiversiteit enorm toegenomen. Het zijn deze soms onverwachte aandachtsgebieden die mij trots maken. Inmiddels zijn we aan het kijken of we bezoekers nog meer positief kunnen stimuleren naar duurzamere keuzes rondom ons cateringaanbod.”

Diner tussen kunst bij Singer Laren

Leuk om te benoemen is dat Singer Laren in mei komend jaar ook met een nieuwe tentoonstelling aandacht vraagt voor de natuur. Niet alleen kunst inhoudelijk, maar ook met publieke programmering eromheen. Voor de tentoonstelling ‘Wij zijn Natuur” wordt er namelijk gewerkt met diverse andere culturele instellingen in de regio en zijn er tal van activiteiten te beleven, in en rondom de natuur. Ook bij de events gaan we dan de natuur op één zetten. Bijvoorbeeld door ze de keuze te geven tussen een oesterzwambal of een traditionele bitterbal. Zo worden bezoekers op een niet belerende wijze geholpen na te denken over bewuste keuzes. 

Wij juichen deze stappen van harte toe. Dus als jij binnenkort een event gaat organiseren, dan zouden we zeggen; zet een vinkje op jouw shortlist en stap naar binnen voor een locatiebezoek!

Beeld: Singer Laren