Venues

Het was verrassend en fijn tijdens Locatietour in de regio Utrecht: van Vianen tot Nieuwegein

Van de ene in de andere verbazing

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Vorige week was de 24e editie van Locatietour. Daarvan zijn er 16 georganiseerd in opdracht van Utrecht Convention Bureau. Wie denkt dat er geen nieuwe locaties meer te bezichtigen zijn, werd ook deze keer weer verrast. Van een oud fort tot een verlekkerende wijnkelder en van een kasteel tussen de bomen tot een modern theater. Het kwam allemaal voorbij met voor ieder van de 60 gasten wat wils.

Stap mee op de fiets en beleef een dag vol mooie uitzichten, verrassende locaties en nieuwe ontmoetingen!

Op de fiets zie je zoveel meer

Het was een vroegertje, want op 23 september parkeerde ik om acht uur in de ochtend mijn auto bij Miele Experience Center. Deze hadden we de rest van de dag niet nodig, want 2Ride en Actief Twente voorzagen ons van elektrische fietsen. Fijn, dan hoeft de tong niet tussen de spaken en kan ik gedurende de ritjes lekker kennismaken met de omgeving én mijn steeds wisselende fietsbuddy. Nog snel even een verse kop koffie meepakken van Cascara Events en hop… fietsen maar!

©BFoto
Cascara Events Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
Pontje Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
Fietstocht Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto

Even je batterij opladen

Via de gezellige Voorstraat van vestingstad Vianen en het pontje bij rivier de Lek, staken we Nieuwegein over en kwamen na het authentieke Vreeswijk uit bij Fort de Batterijen. Voor mijzelf de eerste echte verrassing van de dag, want de foto’s die ik in het verleden voorbij zag komen, deden geen recht aan de mogelijkheden en speelsheid die deze 20.000 m2 grote locatie te bieden heeft. De overdaad aan groen, de grote Artillerieloods van 250 m2 en de kleine ruimtes in de bunker… wow, hier zou ik tijdens een event zeker mijn batterij kunnen opladen!

Fort de Batteijen Atelerieloods Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
Fort de Batterijen buitenterrein Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
Fort de Batterijen donut wall Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto

Back to school

De volgende locatie was er wederom eentje om te onthouden: Horeca & Toerisme College| ROC Midden Nederland. Een mond vol, maar dat accepteren we zonder problemen, want hoe leuk is het om een event te organiseren tussen de nieuwe generatie (onder andere) event managers. Op deze MBO praktijkschool worden de keuken, het restaurant en de event-/vergaderruimtes (van 10 tot 120 personen) gerund door de studenten zelf. Ze leren vanaf dag 1 wat hospitality is, dus als jij jouw gasten gastvrij wilt ontvangen, breng ze dan ‘back to school’.

©BFoto
ROC 3 Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
©BFoto

Vloeibaar goud in de kelder

We fietsen door naar Restaurant Céline gelegen in Fort Jutphaas. Het in 1820 gebouwde fort is omgeven door sprookjesachtige paden en bomen en behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. We worden gastvrij (jaja, ook hier!) ontvangen in dit stukje ‘nouveau plaisir’ in Nieuwegein. Naast de mogelijkheden om het hele restaurant af te huren, te vergaderen in intieme setting of gebruik te maken van het geweldige terras (met uitzicht over de brug), zorgt vooral de trap naar de kelder voor verwondering. Althans, hetgeen zich daar beneden bevindt. De Wijnkelder, met flessen van 30 tot 3.000 euro, is een walhalla voor maximaal 40 personen. Als we de groep bekijken, had het merendeel het wel prima gevonden om hier de rest van de dag te blijven… maar we moeten door!

 

Celine wijnkelder Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
©BFoto
©BFoto
©BFoto

Het (nog even) wachten waard

De volgende locatie is voor ons een bekende. Kasteel Rijnhuizen is partner en in die hoedanigheid weten we precies wat deze locatie te bieden heeft. Helaas blijkt voor de gasten dat zij van al dit moois voorlopig nog niet kunnen genieten. Eind 2024 start een grondige restauratie en verbouwing die tot en met 2026 duurt. Tijdens de rondleiding werd echter meteen duidelijk dat dat het wachten meer dan waard is. De twee moderne koetshuizen (tot 150 pax) zien er nu al geweldig uit, evenals het buitengebied van 5 hectare waar de meest mooie bomen staan. De echte parel wordt het kasteel dat helemaal in ere wordt hersteld, maar met de moderne voorzieningen van nu én zes hotelkamers. Nice!

Kasteel Rijnhuizen park Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
©BFoto
Kasteel Rijnhuizen buitenaanzicht Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
©BFoto

Huiskamersfeer met 800 personen

We lunchen ‘thuis’. Althans, zo voelt het wel bij DWI De Eventlocatie. DWI staat voor De Woonindustrie en is de plek waar (alleen!) op maandag 300 merken en makers inkopers op het gebied van interieur elkaar ontmoeten. Wat dat betekent? Dat de hele locatie is voorzien van de nieuwste stylingtrends en inrichting die je volgend jaar in jouw huis terug kunt zien. Als dat geen sfeervolle omgeving is?! Combineer dat met een grote zaal, badend in daglicht, en twaalf thematische sessieruimtes die plek bieden aan 30 tot 1.000 mensen voor bijna elk soort bijeenkomst en dan weet je dat je hier graag komt. Met de tram voor de deur of auto richting het gratis parkeerterrein. Whoop, whoop!

©BFoto
©BFoto
DWI Eventlocatie grote zaal Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
©BFoto

KOM een keer langs

Na de lunch, die overigens perfect werd verzorgd door FoodFavors, was het tijd om te fietsen naar het moderne stadscentrum van Nieuwegein. Ja, echt. Te midden van alle mooie bouwontwikkelingen staat DE KOM. Een modern en stijlvol ingericht theater dat met twee mooie zalen (voor 220 en 650 gasten) en 15 subruimtes alle mogelijkheden  biedt voor uiteenlopende evenementen.

Het bezoek aan de kleine zaal werd er eentje om niet te vergeten, want uit het niets kwamen Garuda en K1ndo al zingend het podium op lopen. Deze broers zijn overduidelijk Nieuwegein’s aankomend muzikaal talent, want ze pakten iedereen gemakkelijk in met hun aanstekelijke songs én dikke smile. Er zijn mogelijkheden voor ‘op maat liedjes’ voor een opening of slot van een event, dus ‘check it out’.

KOM Nieuwegein foyer Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto
©BFoto
©BFoto
Garuda K1ndo 2 Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto

Het fundament

De een na laatste locatie van vandaag is Restaurant De Wiers. Op de oorspronkelijke fundamenten (de kelders) van Huis de Wiers werd twintig jaar geleden ‘de oude ridderwoninghe’ in ere opnieuw opgebouwd op basis van het historisch silhouet. Het verfijnde restaurant in het souterrain biedt fijne mogelijkheden voor een kleine vergadering in de ochtend, een borrel in de tuin of een exclusief diner (tot 55 personen) in het restaurant.

©BFoto
©BFoto
Huis de Wiers meeting Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
Huis de Wiers tent buiten Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto

Hup de keuken in

Na een lange, maar heerlijke dag, eindigen we de tour bij Miele Experience Center. Maar niet voordat we een rondleiding krijgen door de locatie. Wow, wat is dit groots opgezet. En wat zal elke zelfrespecterende hobbykok hier verlekkerd kijken naar alle apparatuur. Maar ook als event manager zie je hier meteen kansen in de verschillende meetingrooms (van 10 tot 350 personen).

Natuurlijk moesten we er ook zelf aan geloven… we gingen onder leiding van verschillende chef koks ons eigen 3-gangen diner bereiden. Heel eerlijk, ik hou niet van koken. Maar het wordt op zo’n fijne en laagdrempelige manier begeleid dat ik mij al snel als volleerd kok ontfermde over het opmaken van de borden. En weet je; het was echt super leuk om dit in groepsverband te doen (mogelijk tot maximaal 80 personen). Ik heb nog pijn in mijn kaken van het lachen!

©BFoto
©BFoto
©BFoto
©BFoto
©BFoto
©BFoto
Miele Experience Center kookworkshop 3 Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
Miele Experience Center kookworkshop Fotograaf BFoto _ Locatietour Nieuwegein Vianen ©BFoto
©BFoto

Terugkijkend op de dag kan ik eigenlijk maar één conclusie trekken: ik kijk uit naar de volgende Locatietour; een jubileumeditie! Als die maar half zo interessant is als deze van vandaag, dan weet ik zeker dat jij als eventmanager er ook veel inspiratie én plezier uit gaat halen. Zie ik je in Friesland?

Foto’s: BFoto 
Video: BroerZ