Food & Drinks

Hete Peper is pittige mix van foodfanaten, gastvrijheidguru’s en echte vakidioten

Je moet (te) gek zijn om daar te willen werken

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Zoek je iets anders dan anders, dan moet je naar Hete Peper. Dat zouden we organisaties adviseren die op zoek zijn naar originele creatieve voorstellen waar elke hap een avontuur is en een mooi verhaal vertelt… Maar ook aan collega’s uit de branche die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Wat dat betreft is deze Amsterdamse cateraar oprecht (en) enig in zijn soort. One of a kind. Je moet ervan houden. Dat doen wij. Maar waarom eigenlijk? We gingen als undercover-speurneus op onderzoek uit en vroegen (oud) collega’s wat Hete Peper zo bijzonder maakt. Alberto Stegeman… eat your heart out!

Creatieve voorstellen op (soms) standaard aanvragen

Je moet Hete Peper niet bellen als je een stijf diner wilt of houdt van buffetten vol met au bien-marie bakken gevuld met ‘lekker eten’. “Mij niet bellen,” hoor ik kok Herman van der Geest nog zeggen. “We willen met elke aanvraag het verhaal van het evenement op de sterkst mogelijke manier vertellen. Creatief, uitdagend en altijd prikkelend. Dat kan met een high end diner zijn, een walking lunch of vanaf live cooking stations. We doen het allemaal. En op culinair hoog niveau. Maar altijd prikkelend en onvergetelijk. En als het kan, met een beetje pit. We zoeken het randje graag op, want dat is verrassend lekker”.

Hete Peper - Project Playground

Het zal je verbazen…

We kwamen erachter dat Hete Peper ooit in een antikraak office is begonnen. Zo, dan sta je als opdrachtgever ook even gek te kijken als je langskomt voor een tasting. “Nee hoor, we hoefden alleen maar te overtuigen met onze smaken. Dat deden we continu,” aldus allrounder Juul van Hassel. Die inmiddels zowat onderdeel is van het meubilair van Hete Peper. Nog zoiets verbazingwekkend is de sneaker-connectie van Sander van Dam, één van de eigenaren. Loop je zijn kantoor binnen, dan kan je er niet omheen. We schreven zelfs een artikel over de vijf meest iconische patta’s.

Noem je dat werken?

Cateren op Champions League-niveau is rammen, peentjes zweten en meters maken. Tja, als het makkelijk was, deed iedereen het wel! Tegelijkertijd is het credo ‘één team, één taak’ diep in de bedrijfsfilosofie verankerd. Dat betekent keihard beuken voor en met elkaar, maar na afloop ook samen genieten van prachtige eindresultaten. Work hard, play hard.

Play hard… dat kunnen ze ook bij Hete Peper. “We noemen onze plek gekscherend ‘Chateau Diemen’. Twee keer per jaar toveren we dat om tot feestpaleis, met elke keer een ander thema. Dan is het feest tot in de laatste uren, dansen we op de tafels en moet je om de sterke verhalen heen manoeuvreren,” vertelt event manager Michiel Poeth met een dikke smile op zijn gezicht.

Of wat te denken van het jaarlijkse tripje, zoals afgelopen jaar naar Portugal. “Van sterrenchefs tot Broederliefde, dit was een tripje voor in de -kook-boeken.” Dat is wat ze er op Instagram over kwijt wilden. Gelukkig hebben we de beelden nog,

 

Onverwachts proefwerk

Juul: “één van de eigenaren en zijn broer zijn beide vinoloog. Zijn broer heeft zelfs een eigen wijnzaak. Dus geregeld gaan aan het einde van de dag de laptops uit en zijn wijnproeverijen verplichte kost. Stom he?”

“Het voordeel van werken bij Hete Peper is dat we werken met de beste leveranciers en hen ook echt zien als partners. Geregeld komen ze langs om ons de lekkerste dingen te laten proeven. Thank god, dat we twee keer per week sporten.”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FittClub Diemen (@fittclub_diemen)

Mag ik dit anoniem delen?

Van een ex-medewerker hoorden we in een donker steegje het volgende verhaal: “Afgelopen jaar was er een eindejaarsuitje door Amsterdam. Compleet met likeurtjes, tour over de wallen met gids, lunchen bij Van Dobben, manicure en… ik weet eigenlijk niet of ik het moet zeggen: vijf mensen uit het team hebben zelfs een Hete Peper tattoo laten zetten.” Als dat niet iets zegt over de teamspirit, dan weten we het ook niet!

Wil jij dit ook?

Klapperen jouw oren en denk je bij jezelf; jeetje, ik wil ook bij Hete Peper aan de slag? Dat komt mooi uit, want er staat een vacature open voor Senior Eventmanager. Misschien sta jij op jouw sneakertjes ook te genieten van die toffe aanvragen én mooie mensen in het team. Nice job!

Hete Peper - Chefs Kuoni

Beeld: Hete Peper